Na tento guláš můžete použít i stehenní kuřecí řízky, které jsou krásně šťavnaté. Razmarýn a tymián mu dodají výraznější chuť.
Ingredience na 4 porce:
● 800 g krůtího masa z prsou
● 1 žlutá paprika
● 4 snítky tymiánu
● 1 snítka rozmarýnu
● 1 lžíce mleté papriky
● 1 lžička drceného kmínu
● 600 ml vývaru
● 1 cibule
● 3 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● 2 lžíce másla
Postup:
Papriku nakrájejte na kousky. Maso nakrájejte na kostky a cibuli nadrobno. Stroužky česneku nakrájejte na plátky. Na lžíci másla opečte cibuli a papriku. Posypte je kmínem, přidejte česnek a nechte rozvonět. Pak je vyjměte a nechte stranou.
Do hrnce přidejte druhou lžíci másla a opečte na něm cibuli. Přidejte maso, opečte a vmíchejte papriku. Přidejte zpět cibuli s paprikou, guláš osolte, opepřete a přidejte bylinky.
Přilejte polovinu vývaru a maso duste pod pokličkou doměkka. Podle potřeby dolévejte vývar. Hotový guláš podávejte s bramborami či knedlíkem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 55 Kč
To s tymiánem a rozmarýnem je dobrej nápad, určitě to vyzkouším. Kuřecí stehenní řízky zní zajímavě.
Jsem ráda, že článek zdůrazňuje přidání rozmarýnu, dodává tomu speciální chuť. Už se těším, až to doma připravím.
Já tuhle variantu guláše s krůtím masem zkoušela minulý měsíc a byla to skvělá změna! Určitě doporučuji.
Tenhle recept vypadá úžasně! Miluju kombinaci tymiánu a rozmarýnu, určitě vyzkouším o víkendu.