Skvěle chutná ke kávě i čaji.
Na těsto:
200 g hladké mouky
100 g studeného másla
1 lžíce cukru
špetka soli
3–4 lžíce vody
Na náplň:
400 g dýňového pyré (upečená a rozmixovaná dýně Hokkaido)
2 vejce
200 ml smetany ke šlehání
100 g třtinového cukru
1 lžička mleté skořice
½ lžičky mletého zázvoru
¼ lžičky mletého hřebíčku
¼ lžičky muškátového oříšku
Postup:
Z mouky, másla, cukru a špetky soli vypracujte drobenku, postupně přidávejte studenou vodu a zpracujte hladké těsto. Zabalte do fólie a dejte na 30 minut odležet.
Těsto vyválejte a vložte do dortové či koláčové formy. Dno propíchejte vidličkou a předpečte při 180 °C asi 10 minut.
Smíchejte dýňové pyré s vejci, smetanou, cukrem a kořením do hladkého krému. Nalijte na předpečený korpus.
Pečte na 170 °C 45 minut.
Nikdy jsem nedělala dýňový dezert, ale tenhle recept mě nalákal. Asi bych to mohla zkusit příště, až budu mít volno.
Teda, ten recept vypadá skvěle! Myslím, že toho překvapím rodinu při nedělním obědu, sladké pohoštění ke kávě se vždy hodí.
Miluju dýňový koláče! Zní to naprosto lahodně a moc ráda bych si to zkusila doma upéct. Dík za recept!