Ještě stále je houbová sezona v plném proudu. Pokud nemáte to štěstí v podobě plných košíků, použijte pro tento recept kupované čerstvé žampiony.
Ingredience na 4 porce:
1 balení oblíbených těstovin
2 stroužky česneku
1 lžíce lístků rozmarýnu
hrst lesních hub
100 g anglické slaniny
1 cibule
špetka drceného kmínu
olej
strouhaný parmazán
Postup:
Houby očistěte a nakrájejte na plátky. Cibuli nakrájejte nadrobno, slaninu na kostičky a stroužek česneku prolisujte. Na oleji opečte cibuli a po chvíli přidejte houby a slaninu. Opečte dozlatova.
Přimíchejte česnek, kmín, rozmarýn a nechte rozvonět. Směs osolte, opepřete a stáhněte z ohně. Těstoviny uvařte podle návodu. Vmíchejte je do pánve s houbami. Hotový pokrm podávejte posypaný parmazánem.
Doba přípravy: 40 min
Cena za 1 porci: 40 Kč
Těstoviny patří mezi mý oblíbený jídla, a když k nim přidáte čerstvý houby, to nemá chybu. 😀
Takové receptyy mám moc rád:) Nejlepší je když se všechno dá dohromady a takové ješte dobré ingredience jako houby, slanina a parmezán.
Těstoviny miluju a s houbama to bude určitě pecka! Zkusím místo žampionů najít nějaký vlastní úlovky, když je sezóna stále v plném proudu.