Pollo alla cacciatora (čti: polo ala kačatora) je tradiční toskánské jídlo, které se vařilo v den lovu k večeři.
Potřebujete:
✿ 1 kuře
✿ 1 plechovku loupaných krájených rajčat
✿ 2 stroužky česneku
✿ 1 cibuli
✿ 3 stonky řapíkatého celeru
✿ 1 mrkev
✿ 1 lžíci hladkolisté petržele
✿ 1 dl suchého červeného vína
✿ 1 snítku čerstvého rozmarýnu
✿ sůl, pepř
✿ olivový olej
1. Cibuli, česnek a mrkev oloupejte a spolu s řapíkatým celerem nakrájejte na menší kousky. Kuře očistěte a naporcujte na 8 kousků.
2. Na olivovém oleji osmahněte kousky kuřete dozlatova. Přidejte nakrájenou zeleninu a rozmarýn, osolte a opepřete a smažte za občasného míchání asi 5 minut. Přilijte víno a nechte ho odpařit.
3. Přidejte rajčata a nasekanou petrželku, zakryjte pokličkou a duste asi 30 minut doměkka. Jako příloha se hodí špagety.
Mňam, kuře po myslivecku zní zajímavě. Chtěla bych to jednou zkusit, i když je mi jen 21!
Mám ráda jídla s červeným vínem, tohle vypadá jako perfektní nedělní oběd. Dík za tip!
Toskánská kuchyně je prostě úžasná. Díky za tenhle recept, určitě ho zkusím i s domácím těstovinami.
Tohle vypadá fakt chutně! Miluju recepty s vínem, i když nejsem zrovna kuchařka. Musím to vyzkoušet!