Závitky podávejte s rýží nebo špeclemi. Na náplň můžete použít zeleninu podle sezony. Závitky můžete obalit plátkem slaniny.
Ingredience na 4 porce:
● 4 plátky z roštěnce
● 2 mrkve
● 2 petržele
● 2 cibule
● 1 lžíce hořčice
● sůl
● pepř
● olej
● 1 lžíce sojové omáčky
● 100 ml vývaru
● 4 snítky tymiánu
● 2 lžíce másla
● 2 lžíce hladké mouky
Postup:
Maso naklepejte, osolte a opepřete. Potřete ho hořčicí. Zeleninu nakrájejte na nudličky. Jednu cibuli na čtvrtinky. Na každý plátek dejte pár nudliček mrkve i petržele, přidejte cibuli a zatočte.
Maso spojte párátky, špejlí nebo svažte provázkem, aby se při pečení nerozbalilo. Poprašte hladkou moukou. V pánvi rozehřejte olej.
Přidejte najemno nakrájenou cibuli a masové závitky. Vše opečte. Přilejte vývar, přidejte zeleninu pokud zbyla, sójovou omáčku a duste asi 30 min, dokud není maso měkké.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 65 Kč
Zní to jako skvělý recept na víkendový oběd! Přemýšlím, jestli by šlo do závitků přidat kousek sýra pro extra chuť.
Hmm, mám ráda taková jídla, co se daj udělat víc verzí podle sezony. Manžel se určitě postará o pár kousků slaniny navíc!
To vypadá super na nedělní oběd. Myslím, že zkusím přidat místo tymiánu trochu rozmarýnu, snad to bude dobrý.
Zní to lahodně! Nikdy mě nenapadlo, že závitky můžu obalit slaninou. Určitě to příště zkusím. Díky za tip!