Tohle univerzální těsto je skvělé na jakýkoli druh pizzy. Je chutné a křupavé. Hruškovou pizzu lze před podáváním pokapat medem.
Ingredience na 1 pizzu:
Na těsto:
● 300 g hladké mouky
● 1 lžička soli
● 2 lžičky prášku do pečiva
● 2 lžíce oleje
● 220 ml vody
Na dohotovení:
● 200 g zakysané smetany
● 150 g nivy
● 2 hrušky
● hrst lískových oříšků
● olivový olej
● sůl
● pepř
Postup:
V míse promíchejte všechny suroviny na těsto. Hotové těsto pak vyválejte na kulatou placku. Přendejte ji na plech vyložený pečicím papírem. Zakysanou smetanu osolte a opepřete. Natřete ji na těsto tak, aby okraje zůstaly volné.
Hrušky nakrájejte na tenké plátky. Vyskládejte je na pizzu a přidejte rozdrobenou nivu či jiný sýr s modrou plísní. Přidejte nasekané oříšky a pak vše pokapejte olejem. Pizzu vložte do trouby předehřáté na 195 0C a pečte 15 min.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 20 Kč
Tak tohle je pecka! Těsto bez kynutí, to mi ušetří fůru času. A hrušková pizza… no nevim, ale asi testnu.
Ty jo, bez kynutí! Hrušky a niva, to je něco úplně novýho, ale vypadá to dobře. Asi zkusím!
Zajímavý recept! Ráda si ho připravím doma. Hruškovou pizzu jsem ještě nezkoušela, ale med určitě dodá skvělou chuť!
No, tahle pizza vypadá fakt parádně a navíc bez kynutí! Určitě ji vyzkouším po cestě z práce, je super, že je recept tak rychlý a jednoduchý.