Do perníku můžete přidat i nahrubo nasekané vlašské ořechy nebo brusinky. Bude mu slušet také čokoládová poleva.
Ingredience na 1 kulatou formu:
● 280 g polohrubé mouky
● 4 vejce
● 100 ml oleje
● 150 ml kefíru
● 1 prášek do pečiva do perníku
● 2 lžíce kakaa
● 150 g třtinového cukru
● 3 hrušky
Postup:
Hrušky oloupejte, překrojte a zbavte jádřinců. Nakrájejte je na čtvrtinky. Vejce ušlehejte s cukrem do světlé a nadýchané pěny. Pak přidejte mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakaem.
Přilejte olej, kefír a ušlehejte hladké těsto. Nalejte ho do kulaté formy vyložené pečicím papírem. Navrch vyskládejte hrušky. Koláč pečte 40 až 50 minut v troubě předehřáté na 170 0C. Po vychladnutí jej můžete mírně posypat nastrouhaným kokosem.
Příprava: 60 min
Cena za 1 porci: 15 Kč
Zkusila jsem minulý týden podobný recept a byl výborný! Určitě vyzkouším i s těmi brusinkami.
Cena za porci je fakt přijatelná, určitě bude brzy na našem rodinném stole. Hrušky a perník? Skvělá kombinace!
Hruškový perník s čokoládovou polevou? To zní fakt skvěle, hned vyzkouším!
Tento recept vypadá skvěle, obzvlášť mě láká přidání nahrubo nasekaných vlašských ořechů. Děkuji za inspiraci!
To vypadá super! Mám ráda perník, ale s hruškami jsem ho ještě nezkoušela. Myslim, že to bude bomba!
Hruškový perník zní fakt lákavě! Určitě to zkusím udělat a možná přidám i ty brusinky, mám je ráda.