Suroviny:
120 g dětských piškotů
500 ml mléka
1 balení vanilkového pudinku
4 lžíce cukru
250 g mascarpone
250 ml smetany ke šlehání
1 balení vanilkového cukru
4 banány
2 lžíce rumu
Postup:
V mléce rozmíchejte pudinkový prášek a na středním plameni ho zahřívejte. Jakmile bude vlažné, přidejte do něj 3 lžíce cukru. Vařte ho do úplného zhoustnutí, odstavte a nechte vychladnout. Smetanu vyšlehejte dotuha.
Mascarpone smíchejte s vanilkovým cukrem, přidejte šlehačku a studený pudink a vše smíchejte. Lžíci cukru rozpusťte ve dvou lžících horké vody a přidejte rum.
Do tohoto sirupu krátce máčejte piškoty a pokládejte je na dno velké skleněné mísy. Na ně rozetřete vrstvu krému a přidejte na kolečka nakrájené banány.
Takto pokračujte dál a vrstvení zakončete krémem. Dezert nechte několik hodin vychladit v lednici a před podáváním jeho povrch posypejte rozdrcenými piškoty nebo nasekanými ořechy.
Tip!
Dezert si můžete připravit i do skleniček.
S těmi piškoty je to vynikající tip! Určitě zkusím, vypadá to jako ideál k odpolednímu kafíčku.
Wow, to zní jako super nepečený dezert, který se perfektne hodí na léto! A banány dodají tomu osvěžující chuť.
To je přece skvělej recept! Já bych možná přidala ještě trošku šlehačky navíc, miluju šlehačku 🙂
Tadyten dezert vypadá fakt skvěle! Miluju, jak je to jednoduchý a rychlý. Určitě vyzkouším na víkendovou oslavu!