Suroviny:
500 g hladké mouky
25 g čerstvých kvasnic
10 g cukru
10 g soli
300 ml vody
50 ml olivového oleje
Na ozdobu:
300 g rajčat
100 g oliv
250 g cherry rajčat
1 lžíce oregana
hrubá sůl
olivový olej
Postup:
Droždí s cukrem rozmíchejte ve vlažné vodě a počkejte, dokud se na povrchu nezačnou tvořit malé bublinky.
Ve velké míse smíchejte prosátou hladkou mouku se solí a přidejte kvásek a olivový olej. Vytvořte hladké a pružné těsto, které se nelepí na stěny mísy, trvá to asi 10 minut.
Mísu zakryjte utěrkou a nechte ji na teplém místě kynout asi hodinu, během té doby by měla zdvojnásobit svůj objem. Vykynuté těsto vložte do pekáčku vymazaného olejem a prsty ho promačkejte, aby se roztáhlo po celé ploše pekáčku.
Rajčata nakrájejte na malé kousky a rozložte je na těsto. Přidejte také půlky cherry rajčátek a olivy. Vše zasypejte oreganem a hrubou mořskou solí.
Chléb zakápněte trochou olivového oleje, pekáč zakryjte potravinářskou fólií a nechte chléb ještě asi 30 minut kynout. Poté chléb vložte do trouby předehřáté na 250 °C a pečte ho asi 20 minut dozlatova. Uvidíte, že si pochutnáte!
Tip!
Mezi rajčata položte několik marinovaných ančoviček.
Fakt paráda, tenhle chleba vypadá jako hotovka z bistra! Asi se zkusim hecnout a něco podobnýho uklohnit, přidam i trochu sýra nahoře!
Wow, ten recept je skvělý! Rajčata a olivy jsou nejlepší kombinace. Určitě vyzkouším na víkend!
Hele, já na tenhle křupavej chléb nemůžu dostat z hlavy! Rajčata a olivy? To je paráda, mňam!
Tenhle recept vypadá naprosto úžasně! Vždy jsem chtěla zkusit něco s olivami a rajčaty. Určitě to zkusím a přidám ještě svoje oblíbené bylinky.