Rajčata můžete také plnit a zapékat s různými směsmi. Zkuste třeba tento recept s jemným kuřecím masem.
Potřebujete:
✿ 8 větších rajčat
✿ 300 g mletého kuřecího masa
✿ 1 cibuli
✿ 100 g čedaru
✿ 1 stroužek česneku
✿ 1 lžíci oleje
✿ čerstvou bazalku
✿ sůl, pepř
1. Rajčata omyjte, odkrojte jim vršky a dejte si je stranou. Lžičkou vydlabejte vnitřek a také si ho odložte. Cibulku a česnek oloupejte, cibuli nakrájejte nadrobno, česnek prolisujte.
2. Na lžíci rozpáleného oleje zpěňte cibulku. Přidejte česnek a mleté maso. Míchejte, dokud se vše důkladně neorestuje a maso se začne oddělovat.
Pak přidejte vydlabanou rajčatovou dužinu pokrájenou bazalku, sůl a pepř. Promíchejte a odstavte z plotny.
3. Teplou směsí naplňte rajčata, navrch nasypejte nastrouhaný sýr a přiklopte je odkrojenými vršky. Můžete je zajistit i párátkem. Dejte zapéct do trouby při 180 °C asi na 20 minut.
Tento recept vypadá opravdu lahodně. Musím říct, že kombinace rajčat s jemným kuřecím masem a čedarem mě velmi oslovila. Fotogenický pokrm, který si zcela jistě zaslouží místo na mém talíři.
Zapečená plněná rajčata zní jako super nápad! Určitě tenhle recept vyzkouším, přemýšlím, jak by to šlo ještě vylepšit nějakou voňavou bylinkou. Díky za inspiraci!