Grilovací koření si můžete namixovat rovněž i vlastní. V tom případě dejte do misky uzenou papriku, sušený česnek, mletý kmín, koriandr, barevný pepř i špetku chilli a všechno důkladně promíchejte.
Ingredience na 4 porce:
4 vepřové kotlety
1 lžíce grilovacího koření
100 ml černého piva
2 lžíce sójové omáčky
100 ml oleje
1 lžička hořčice
sůl
pepř
Postup:
Maso jemně naklepejte. V misce promíchejte grilovací koření, pivo, sójovou omáčku, olej, hořčici, sůl a pepř. Hotovou směsí důkladně potřete maso z obou stran a nechte přibližně 60 min v chladu.
Pak kotlety vyskládejte na gril a opečte z obou stran dozlatova. V průběhu pečení potírejte zbylou marinádou. Před podáváním dozdobte nadrobno nakrájenou petrželkou.
Doba přípravy: 30 min
Cena za 1 porci: 30 Kč
Tento recept mi přijde skutečně inspirativní, hlavně že si můžu vytvořit vlastní směs na grilování. Mńam!
Zajímavý recept, nikdy by mě nenapadlo použít černé pivo na marinádu. Fotka by byla užitečná pro dokonalou představu!
Skvělý recept! Použití černého piva dodá vepřovým kotletám výraznou a lahodnou chuť. Určitě vyzkouším!
Wow, to vypadá fakt chutně! Grilování je super zábava a miluju, když si můžu sama namíchat koření.