Jednoduchá, ale vynikající dobrota se hodí jako lehká večeře. Skvěle chutná s podmáslím nebo mlékem, můžete také posypat čerstvými bylinkami.
Potřebujete:
✿ 500–600 g menších nových brambor
✿ 1 lžíci másla
✿ 2–3 stroužky česneku
✿ 1–2 jarní cibulky
✿ 1 snítku libečku
✿ hrst čerstvého kopru
✿ kmín
✿ sůl
1. Česnek prolisujte. Cibulky očistěte a bílou část nakrájejte na kolečka. Libeček a kopr omyjte a nakrájejte nadrobno. Brambory podle libosti buď oškrábejte, nebo je jen omyjte.
2. Do hrnce nalijte vodu, vložte celé brambory, přisypejte libeček, kmín a sůl a uvařte brambory doměkka. Poté je slijte a nechte na sítu okapat.
3. Na pánvičce rozehřejte máslo a nechte krátce zpěnit cibulku a česnek. Vypněte, přidejte uvařené brambory a v pánvi je protřeste. Přisypejte kopr a vše dobře promíchejte, aby byly všechny obalené a podávejte.
Tohle vypadá fakt dobře, skvělý nápad na rychlou večeři po tréninku. Chtělo by to možná přidat ještě trochu sýra jako bonus navíc.
Je úžasné vidět, jak tradiční recepty stále najdou své místo v moderní kuchyni. Kombinace česneku a kopru je pro mě klasika, kterou nikdy neomrzí.
Tento recept mě opravdu nadchl! Nové brambory s česnekem a koprem jsou naprosto dokonalou kombinací. Ideální, když chci něco chutného, ale přitom jednoduchého.
Tak tenhle recept mě úplně zaujal, vypadá fakt jednoduše a rychle! Už se těším, až ho zkusím s dětmi ve třídě na nějaké pečící dílně.