Je tak lehká, že si ji, se zeleninovým salátem, můžete klidně dát i k večeři.
Ingredience:
750 g kuřecích prsních řízků
200 g kvalitní libové slaniny
8 ks sušených rajčat naložených v oleji
2 stroužky česneku
lžička kaparů
tři snítky čerstvého tymiánu
olivový olej
3 dcl bílého vína
sůl
pepř
Postup:
Kuřecí prsa rozkrojte na plát silný asi 1 cm. Pláty položte na sebe tak, aby se jejich okraje překrývaly. Vzniklý plát potřete prolisovaným česnekem, posypte rozemnutým tymiánem, lehce osolte a opepřete.
Takto připravené maso nechte 20 až 60 minut odpočívat. Mezitím nasekejte sušená rajčata a smíchejte je s kapary. Plát masa potřete rajčaty a poklaďte slaninou. Potom roládu opatrně stočte a ovažte kuchyňským provázkem, aby se nerozbalovala.
Maso dejte do pekáčku a podlijte je polovinou vína. Roládu pečte přikrytou alobalem v předem vyhřáté troubě při 200 °C asi 60 min. Průběžně ji podlévejte zbytkem vína. Na posledních zhruba 15 minut alobal sejměte, aby se na masu vytvořila kůrčička.
Doba přípravy: 90 min
Cena: 200 Kč
Moc se mi líbí, jak je recept detailně popsaný. Především sušená rajčata a kapary dávají roládě určitě skvělou chuť!
Recept vypadá úžasně! Kuřecí roládu jsme sice doma vyzkoušeli už v několika verzích, ale tahle kombinace sušených rajčat a slaniny mě opravdu zaujala.
Je skvělé vidět, že se kuřecí roláda dá připravit tak, aby byla lehká a přitom plná chuti. Kombo sušených rajčat a tymiánu je prostě neodolatelné!