Pokud použijete nakládaný křen, důkladně ho vymačkejte nebo propláchněte vodou.
Ingredience na 4 porce:
● 600 g uzeného masa
● 500 ml hovězího vývaru
● 150 g másla
● 200 ml mléka
● 200 ml smetany
● 2 cibule
● 200 g čerstvého křenu
● sůl
● pepř
● 3 lžíce hladké mouky
Postup:
Na másle opečte nadrobno nakrájenou cibulku do zesklovatění. Zasypte hladkou moukou. Osmahněte a zalijte vývarem a mlékem. Povařte asi 15 minut, aby cibulka změkla.
Nakonec křenovou omáčku zalijte smetanou na vaření, ochuťte solí a pepřem. Povařte další asi 2 min. Stáhněte z ohně a přidejte nastrouhaný čerstvý křen. Křenovou omáčku můžete podávat s houskovým knedlíkem nebo bramborami a uzeným masem.
Příprava: 45 min
Cena za 1 porci: 60 Kč
Nikdy sem křenovou omáčku nedělala, ale s timhle receptem to vypadá fakt jednoduše. Možná to zkusim na víkend.
Křenová omáčka je úžasná kombinace chutí a dodá pokrmu výraznou pikantnost. Skvěle se hodí k uzenému masu, ráda ji připravuji pro rodinu na slavnostnější obědy.