Těmito lahodnými lívanečky potěšíte všechny milovníky rebarbory i sladkých snídaní.
Potřebujete:
✿ 400 ml mléka
✿ 2 lžíce krupicového cukru
✿ 20 g droždí
✿ 300 g hladké mouky
✿ 2 vejce
✿ 1/2 lžičky strouhané citronové kůry
✿ sůl
✿ olej
Rebarborová směs:
✿ 250 g rebarbory
✿ 80 g krupicového cukru
✿ šťáva z 1 pomeranče
✿ moučkový cukr
1. Vlažné mléko oslaďte, rozmíchejte v něm droždí a nechte vzejít kvásek. Do mísy prosejte mouku, přidejte vejce, citronovou kůru a špetku soli. Přilijte mléko s droždím a promíchejte. Těsto zakryjte utěrkou a nechte 45 minut kynout.
2. Rebarboru nakrájejte na špalíky a dejte je do zapékací mísy, posypte cukrem, pomerančovou kůrou a rebarboru ve směsi obalte. Přelijte pomerančovou šťávou a zakryjte. Pečte při 120 °C asi 1–1,5 hodiny doměkka.
3. Lívanečník vymažte olejem a z těsta smažte lívance. Rozdělte je na talíře, doplňte rebarborou a pocukrujte.
Recept vypadá úžasně! Skvělé spojení rebarbory a citrusů. Určitě vyzkouším na víkendovou snídani.
Rebarborový lívance jsem ještě nezkoušela, ale určitě se do toho pustím! Zní to moc lákavě.