Základem tohoto jídla je koření. Podávat ho můžete s rýží nebo s plackami. Pro pikantnější chuť přidejte do pokrmu ještě nasekanou chilli papričku.
Ingredience:
● 600 g kuřecích prsních řízků
● 200 g bílého řeckého jogurtu
● 1 lžíce garam masaly
● 1 lžička tandori masaly
● ½ lžičky mleté skořice
● 2 lžičky mletého koriandru
● 2 lžičky kari koření
● kousek zázvoru
● 400 g loupaných rajčat
● 1 cibule
● 3 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● olej
Postup:
Maso nakrájejte na kousky, osolte, opepřete a pak ho smíchejte s jogurtem. Nechte chvilku odpočinout. Mezitím na oleji opečte cibuli. Přidejte na plátky nakrájený česnek, koření a nechte rozvonět.
Přidejte maso s jogurtem, promíchejte, aby se obalilo v koření, a krátce opečte. Přidejte pokrájená rajčata, zázvor a směs přiklopte pokličkou. Na mírném ohni nechte probublávat asi 20 min. Poté podle chuti vmíchejte ještě trochu nasekaného koriandru.
Příprava: 60 min
Cena: 150 Kč
Taková indická směs je pro mě úplná novinka, ale vypadá to lákavě! Miluju výrazné chutě.
Indický jídlo jsem nikdy nezkoušela, ale teď mám chuť začít! Mmm, koření to musí udělat fakt výborný.
Fotím jídlo na Instagram a tahle indická směs by byla skvělá jako další post!
Já osobně miluju indickou kuchyni! Koření jako garam masala a tandori masala dělají zázraky. Určitě tuhle směs vyzkouším!
Tohle jídlo mě zaujalo, přemýšlím, že to zkusím doma uvařit. Výběr koření je skvělý, už teď cítím ty chutě!
Hele, to indický jídlo zní fakt skvěle! Miluju koření a s rýží to musí být fakt pecka.