Suroviny:
1 kg vepřových žeber
50 g třtinového cukru
1 lžička uzené papriky
podle chuti granulovaný česnek
sůl
grilovací koření
Na marinádu:
2 lžíce kečupu
1 lžíce dijonské hořčice
1 lžíce medu
1 lžíce worcestrové omáčky
Postup:
Žebra položte do vymaštěného litinového pekáče a posypte cukrem, mletou paprikou a granulovaným česnekem. Osolte, opepřete a všechny ingredience pečlivě vmasírujte do masa.
Přikryjte poklicí a vložte do trouby vyhřáté na 150 °C. Pomalu pečte zhruba 150 minut. Mezitím si připravte marinádu na potření. V misce důkladně smíchejte kečup, dijonskou hořčici, worcestrovou omáčku a med, nejlép ten od včelaře.
Po 2,5 hodinách žebra potřete omáčkou a pečte dalších 30 minut. Poté teplotu zvyšte na 200 °C a bez pokličky nechte dopéct dalších 20 minut, až se na žebírkách vytvoří křupavá kůrčička.
Kuřecí játra můžete podávat s jasmínovou rýží, ale k večeři stačí i dobrý čerstvý kváskový chléb nebo dozlatova opečené topinky z včerejšího chleba.
Kombinace medu a dijonské hořčice mě vždy nadchne. Určitě zkusím tento recept se svojí rodinou, i když jsem čekala kuřecí játra!
Žebra na víně mohou být fajn, ale pozor, v článku se místo nich píše o vepřových. I tak to vypadá na zajímavý recept.
Recept na vepřová žebra vypadá skvěle, ale prosím, opravte nadpis. O kuřecích játrech tu nepadlo ani slovo, což může být matoucí.
Ahoj, článok bol o vepřových žebrech, ale nadpis říká kuřecí játra. Nicméně recept zní úžasně, určitě ho zkusím s manželem, milujeme takové pokrmy!