Takto upečený květák můžete přidat do salátu nebo si na něm pochutnat jen tak s oblíbeným dipem. Hodí se k němu česnekový i rajčatový.
Ingredience:
● 1 středně velký květák
● 100 ml olivového oleje
● 1 lžička kari
● sůl
● pepř
● špetka mletého chilli
● 1 lžička mletého koriandru
Postup:
Květák překrojte na poloviny nebo na silné plátky. Spařte ho vroucí vodou a nechte okapat. Poté jej vyskládejte do olejem vymazaného pekáčku. Olej nalejte do misky. Přidejte do něj kari, koriandr, chilli, sůl a pepř.
Dobře promíchejte a mašlovačkou květák potřete. Pekáček přiklopte nebo přikryjte alobalem. Pečte 15 min v troubě předehřáté na 180 0C. Poté odklopte, ještě jednou potřete olejovou směsí a pečte ještě 10 min.
Příprava: 60 min
Cena: 50 Kč
Hele, ten pečený květák je fakt bomba! Dík za recept, dala jsem si ho s česnekovým dipem a nemělo to chybu.
Pečený květák je moje favoritka, tak jednoduchý a chutný! Někdy přidávám extra česnek pro lepší chuť.
Pečený květák jsem zkusila udělat podle tohoto receptu a bylo to skvělé! Doporučuji přidat k salátu s čerstvými rajčaty, je to opravdová lahůdka.