Suroviny:
250 g máslových sušenek
100 g másla
½ lžičky skořice
250 g mascarpone
250 g tučného tvarohu
100 g bílé čokolády
kůra z ½ citronu
čokoládové hoblinky na ozdobu
čokoládová vajíčka na ozdobu
Postup:
Sušenky vložte do mixéru a rozdrťte je. Vzniklý prášek nasypejte do mísy, přidejte k němu rozpuštěné máslo a rukama vytvořte těsto. Směs vložte do dortové formy a prsty ji rozprostřete po celém povrchu i stranách.
Korpus nechte alespoň hodinu chladit v lednici. Ve vodní lázni rozpusťte čokoládu a nechte ji trochu vychladnout. V míse metlou promíchejte mascarpone s tvarohem, cukrem a citronovou kůrou a přidejte i rozpuštěnou čokoládu.
Ta po vychladnutí směs krásně zahustí. Vše dobře promíchejte, vzniklý krém nalijte do sušenkového korpusu a uhlaďte ho stěrkou.
Cheesecake vložte asi na 4 hodiny do lednice. Před nakrojením ozdobte jeho povrch čokoládovými hoblinkami a barevnými čokoládovými vajíčky. Můžete přidat i několik jedlých květů, aby byl dort krásně barevný.
Tip!
Zkuste přidat do krému pár kapek barviva na potraviny.
Wow, to zní jako skvělá kombinace chutí! Nejvíc se mi líbí ta bílá čokoláda v kremu!
Jo, tohle vypadá jako něco, co bych mohla zvládnout! Moc ráda peču v neděli s dětmi. Sušenky a mascarpone? Mňam!
Vypadá to celkem jednoduše a přitom efektně. Určitě bych ráda vyzkoušela přidat jedlé květy na ozdobu, aby byl dort ještě hezčí.
Tenhle recept na velikonoční cheesecake zní fakt super! Myslím, že by mohl být skvělou volbou na oslavu s rodinou. Určitě ho vyzkouším.