Zapečené špekáčky jsou osvědčená klasika, která se nikdy neomrzí.
Ingredience:
6 špekáčků
2 cibule (nakrájené na kolečka)
3 stroužky česneku
500 ml tmavého piva
2 lžíce kečupu
1 lžíce hořčice
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžička mleté papriky
1 lžička kmínu
sůl, pepř podle chuti
1 lžíce oleje
Postup:
Špekáčky podélně nařízněte, ale neprokrojte. Do zářezů vložte plátky česneku.
Na oleji orestujte cibuli, přidejte papriku, kmín a krátce promíchejte.
Do pekáče dejte špekáčky, cibuli, kečup, hořčici, worcester. Osolte, opepřete a zalijte pivem.
Pečte zakryté na 180 °C asi 30 minut, poté odkryjte a pečte dalších 15 minut dozlatova.
Podávejte s chlebem či opečenými bramborami.