Bylinky si skvěle rozumějí s nejrůznějšími druhy masa. Zkuste třeba tato křehká kuřecí prsa provoněná aromatickými bylinkami.
Potřebujete:
✿ 2 kuřecí prsa
✿ hrst čerstvé hladkolisté petržele
✿ hrst čerstvé bazalky
✿ pár lístků čerstvé máty
✿ 2 stroužky česneku
✿ 2 lžíce olivového oleje
✿ 50 ml vody
✿ 1 lžičku citronové kůry
✿ 1 lžíci citronové šťávy
✿ sůl, pepř
✿ 1 citron
✿ 50 g másla
✿ špetku tymiánu
✿ špetku bazalky
1. Petrželovou nať, bazalku, česnek, mátu, olej, vodu, citronovou kůru a šťávu a pepř rozmixujte tyčovým mixérem. Kuřecí prsa omyjte, osušte, zalijte je připravenou marinádou, uzavřete a dejte do chladu na 2 hodiny marinovat.
2. Marinované maso lehce osolte a ogrilujte z obou stran na kontaktním grilu nebo grilovací pánvi. Mezitím máslo rozpusťte v kastrůlku a vmíchejte do něj tymián a bazalku.
3. Hotové maso přendejte na talíře nebo ho nakrájejte na plátky. Přelijte bylinkovým máslem a podávejte vcelku nebo nakrájené na tenké plátky. Ozdobte plátky citronu a lístky petrželky. Jako příloha se hodí a zeleninový salát.