Že už jste dlouho nejedli tradiční českou klasiku? Není důvod si ji odpírat.
Jídlo je to veskrze prosté, ale spolehlivě zasytí, a ještě si u něj můžete zavzpomínat na (pra)babičku, protože v dávnějších dobách si naši předkové na této čočce pochutnávali celkem často.
Ingredience:
250 g čočky
1 cibule
1 lžíce octa
1 lžíce mouky
1 lžíce másla
4 vejce
kyselá okurka
Postup:
Čočku namočte na 2 hod, poté uvařte v neosolené vodě doměkka a hned vodu slijte. Na másle osmažte cibuli, zapražte ji lžící mouky, zalijte trochou vody a vmíchejte čočku.
Přidejte podle chuti ocet, sůl, cukr a prohřejte, aby se chutě spojily. Vejce uvařte natvrdo, což trvá zhruba 10 min. Podávejte s chlebem nebo bramborem. Vylepšit lze pokrm nožičkou párku a kyselou okurkou.
Doba přípravy: 60 min
Cena: 80 Kč
Miluju, jak takový obyčejný jídlo dokáže být až tak sytý. A navíc vzpomínky na babičku jsou krásný bonus.
Čočku na kyselo jsem nikdy moc nemusela, ale po přečtení článku mám chuť to znovu vyzkoušet. Třeba mi teď zachutná víc!
Vajíčko k čočce je poklad, chutná mi to i bez párku. Dík za připomenutí staré dobré klasiky!
Čočku na kyselo fakt miluju, tohle jídlo mě vždycky zahřeje. Super, že je to tak jednoduché! 😊