Plnohodnotná večere pro celou rodinu? Tahle kombinace vás bude bavit a všichni si na ní pochutnají!
Ingredience:
Těsto:
150 g hladké mouky
120 g másla
4 lžíce vody
2 lžíce zeleninového vývaru
špetka soli
špetka moučkového cukru
Náplň:
300 g kuřecího masa
300 g žampionů
1 cibule
250 ml smetany ke šlehání
150 g ementálu nebo goudy
4 vejce
sůl a pepř
kousek másla
Postup:
V míse zpracujte mouku a máslo, aby se utvořily „lupínky“. Přidejte sůl, cukr, vodu a vývar. Vznikne hladká koule. Dejte na 60 min do lednice. Rozehřejte troubu na 190 °C.
Těsto poválejte a vložte do máslem vymazané formy na koláč. Dno propíchejte vidličkou, a pokud chcete zabránit nafouknutí, vyložte pečicím papírem a nasypte rýži. Dejte péct na 10 min. Připravte si náplň.
Cibuli zpěňte na pánvičce, přidejte maso, houby, sůl i pepř. Smetanu rozšlehejte s vejci, přidejte sýr. Na předpečený korpus vsypte maso a lišky, zalijte směsí a pečte 20 min.
Doba přípravy: 65 min
Cena: 160 Kč
Koláč vypadá úžasně, myslím, že bych zvládla i s mojí achými kuchařskými dovednostmi! Hodlám to vyzkoušet.
Tento koláč mi připadá jako skvělý tip na víkendovou večeři! Spojení kuřecího masa a žampionů je prostě neodolatelné.
Hele, vypadá to super na večeři, určitě vyzkouším! Zatím jsem nikdy kuřecí koláč nepekla, ale zní to fakt dobře.