Naložit můžete v podstatě jakýkoli druh sýra – tvrdý, plísňový, fetu, syrečky… Když připravíte menší skleničky, můžete každou dochutit trochu jinak.
Potřebujete:
✿ 3 hermelíny nebo camemberty
✿ 1 cibuli
✿ 1 kapii
✿ 2 feferonky
✿ 6 oliv
✿ 1 bobkový list
✿ 6 kuliček pepře
Pasta:
✿ 2 stroužky česneku
✿ ½ lžičky mleté papriky
✿ špetku chilli
✿ 1/4 lžičky tymiánu
✿ sůl, pepř
✿ 100 ml olivového oleje
1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Kapii zbavte jadřince a nakrájejte na proužky. Totéž udělejte s feferonkami. Sýry nakrájejte buď na kolečka, kostky, nebo proužky. Prolisovaný česnek, sůl, pepř, papriku, chilli a tymián rozmíchejte v oleji.
2. Do uzavíratelné nádoby vložte nakrájené sýry střídavě s cibulí, feferonkami, kapií a olivami (ideálně bez pecek). Přidejte bobkové listy, kuličky pepře a opatrně zalijte připraveným olejem, aby bylo vše ponořené.
3. Sklenice umístěte na stinné místo a nechte asi 2 týdny odležet. Nakládaný sýr je skvělá dobrota na každou party, podávejte ho s krajícem čerstvého chleba.
To zní úžasně, já miluju sýry! Asi to zkusím s nějakým dobrým místním sýrem z Brna. Určitě bych si to ozdobila ještě nějakými bylinkami.