K přípravě tohoto svěžího a křupavého salátu se nejlépe hodí čerstvý chřest od českých pěstitelů.
Ingredience:
● 500 g zeleného chřestu
● 1 svazek ředkviček
● 3 hrsti baby špenátu
● hrst čerstvého cukrového hrášku
● hrst opražených lískových oříšků
● 150 g kozího sýra
● bazalka
● petržel
● šťáva z ½ citronu
● 2 lžíce medu
● sůl
● pepř
Postup:
Z chřestu odkrojte zdřevnatělé konce a stonky nakrájejte na kousky o délce asi 7 cm. Ředkvičky nakrájejte na plátky. V míse promíchejte chřest, ředkvičky, špenát, hrášek, lískové oříšky, lístky bazalky a nasekanou petrželku.
V misce důkladně promíchejte olej, citronovou šťávu a med se solí a pepřem. Salát posypte rozdrobeným kozím sýrem a nakonec jej přelijte připravenou zálivkou.
Příprava: 10 min
Cena: 100 Kč
Líbí se mi, jak tento recept spojuje české ingredience s moderními chutěmi. Chřest s kozím sýrem je prostě skvostná kombinace!
Tohle je super tip na rychlý oběd. Dívá se to na mě jako něco, co by si manžel taky dal, takže dneska na večeři razíme do kuchyně!
Wow, ten salát vypadá fakt svěže! Fotka by mohla být boží, určitě ho zkusím vyfotit, až si ho udělám doma.
Jsem ráda, že se čím dál tím víc používá český chřest, je to fakt skvělá surovina. A ta kombinace s kozím sýrem? Úplná paráda!