Suroviny:
1 květák
100 ml smetany
2 stroužky česneku
2 lžíce másla
1 cibule
750 ml zeleninového vývaru
50 g strouhaného parmazánu
špetka muškátového oříšku
4 plátky toustového chleba
1 lžička olivového oleje
sůl
pepř
Postup:
V hrnci opečte cibuli, přidejte nakrájený česnek a květák a zalijte vývarem. Osolte, opepřete, ochuťte muškátový oříškem a vařte asi 15 minut. V
pekáčku na lžičce olivového oleje opečte na kostičky nakrájený toustový chléb. Polévku rozmixujte dohladka, přimíchejte smetanu, parmazán a krutony.
To vypadá fakt mňamózní! Mám ráda krémový polívky a tahle je navíc s parmazánem, což prostě nemůže bejt špatný. Ale co když nemám vývar? Dá se to něčím nahradit?
Wow, tohle je skvělej recept na krémovku, vypadá úplně božsky! Musim si to vyzkoušet, parmazán sem tam ještě neviděla.
Tento recept na jemný krém s parmazánem vypadá úžasně! Květák v kombinaci s česnekem a parmazánem musí chutnat skvěle. Určitě tento recept vyzkouším při příští rodinné oslavě.