Chlebíček ovoněný vanilkou je trochu podobný žemlovce. Nejvíc chutná ještě teplý.
Potřebujete:
✿ 5 jablek
✿ 70 g másla
✿ 1 lžíci skořice
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ 40 g třtinového cukru + na posypání
✿ 200 ml vody
✿ 300 g vánočky
Omáčka:
✿ 200 ml smetany ke šlehání
✿ 50 ml mléka
✿ 25 g másla
✿ 30 g cukru
✿ špetku vanilky
✿ 2 vejce
✿ 1 lžičku skořice
1. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky. V pánvi rozehřejte máslo, přidejte cukr, mouku, skořici a zamíchejte. Přidejte jablka, podlijte vodou a krátce povařte.
2. Formu vyložte pečicím papírem, na dno vmačkejte na kostičky nakrájenou vánočku. Přidejte vrstvu jablek, pak zase vánočku, jablka a zakončete vánočkou.
3. V rendlíku zahřejte smetanu a mléko, přidejte máslo, cukr, vanilku a skořici. Sundejte z ohně a zašlehejte vejce. Směs nalijte do formy, poprašte cukrem a pečte při 180 °C asi 30 minut. Jablečný chlebíček
Chlebíček ovoněný vanilkou je trochu podobný žemlovce. Nejvíc chutná ještě teplý.
Tak tohle musím vyzkoušet! Jsem velká milovnice všeho s jablky a navíc je to tak pěkně popsáno, že se snad nedá udělat chybu.
Takový recept je přesně to pravé do podzimního chladného večera. Chutí a vůní přinese domů úžasnou atmosféru.
Zrovna jsem hledala něco novýho k vyzkoušení v kuchyni. Jablka a vanilka do sebe krásně zapadají, už se těším, až to zkusím upéct!
Recept vypadá úžasně a navíc jednoduše, což oceňuji. Myslím, že by to mohlo být skvělé pohoštění pro návštěvy. Díky za inspiraci!
Jablečný chlebíček vždy připomene dětství, když jsme ho pekly s maminkou. Skvělý recept na podzimní dny.
Tohle vypadá jako skvělý dezert, určitě to vyzkouším o víkendu! Miluju kombinaci jablek a skořice, a když je to ještě teplé, je to prostě dokonalost.