Domácí větrníky s vanilkovým krémem jsou neodolatelným chuťovým zážitkem.
Potřebujete:
✿ 400 ml mléka
✿ špetku soli
✿ 60 g másla
✿ 250 g polohrubé mouky
✿ 5 vajec
Krém:
✿ 300 ml mléka
✿ 1 vanilkový pudinkový prášek
✿ 2 žloutky
✿ 200 g másla
✿ 100 g moučkového cukru
1. Mléko, sůl a máslo přiveďte k varu. Za stálého míchání vsypte mouku a míchejte, až se těsto nebude chytat hrnce. Nechte zchladnout a po jednom vmíchejte vejce.
Těst přendejte do cukrářského sáčku s větší hubičkou a na plech s pečicím papírem nastříkejte větrníky.
2. Pečte při 180 °C asi 35 minut dorůžova. Troubu neotvírejte po celou dobu, jinak „spadnou“. V rendlíku zatím rozmíchejte mléko, pudinkový prášek, žloutky a za stálého šlehání přiveďte k varu a nechte zhoustnout. Rendlík přendejte do studené vody a míchejte, až směs vychladne.
3. Máslo utřete s cukrem a postupně do něj zašlehejte puding. Krém nandejte do cukrářského sáčku s hvězdicovitou zdobící špičkou. Vychladlé větrníky rozkrojte a naplňte krémem. Pocukrujte moučkovým cukrem.
Musím to skusit! Jednou sem si větrníky kupila v cukrárně a moc chutnaly. Domací budou snad ještě lepší!
Zrovna minulý týden jsem hledala něco takového, co potěší jak nás, tak mé hosty. Větrníky s vanilkovým krémem budou perfektní volba!
No teda, větrníky vypadaj vážně skvostně. Jednoduchý a najednou máš doma delikatesu. Rozhodně zkusím!
Vyzkoušela jsem je upéct své třídě a měly obrovský úspěch! Děti si je zamilovaly a já taky. Dík za skvělej recept!