Suroviny:
500 g hovězí roštěné
2 červené papriky
1 zelená paprika
1 cibule
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
1 lžička chilli
1 lžička sladké papriky
1 lžička mletého kmínu
sůl
pepř
4 velké tortilly
Postup:
Nejprve si připravte marinádu. V plastové dóze smíchejte 2 lžíce olivového oleje s mletým chilli, kmínem, sladkou paprikou, solí, pepřem, limetovou šťávou a prolisovaným česnekem.
Hovězí maso nakrájejte na tenké nudličky, vložte ho do dózy a dobře ho promíchejte s marinádou tak, aby bylo obalené ze všech stran. Poté dózu zavřete a vložte ji na několik hodin do lednice.
Na rozpáleném oleji ve velké pánvi zprudka opečte nakrájenou papriku a cibuli. Zeleninu stačí opékat jen chvíli, neměla by příliš změknout.
Poté ji vyjměte z pánve a dejte prozatím stranou. Místo ní vložte do pánve nudličky masa a opékejte je asi 2 minuty z každé strany.
Jakmile bude maso hotové, přidejte k němu papriky a cibule a krátce vše společně zahřejte. Tortilly opečte nasucho na rozpálené pánvi a naplňte je masovo-zeleninovou směsí.
Já miluju hovězí, určitě tohle recept vyzkouším! A to chilli tomu dodá správný šmrnc, děkuju za tip.
No, to zní moc dobře! Jakožto člověk co miluje technologie a vaření, bych to určitě ráda zkusila, i když moje zkušenosti s vařením nejsou zrovna hvězdné.