Guláš z vepřového masa je šťavnatý. Podávejte ho s knedlíkem a s kopečkem zakysané smetany.
Ingredience:
● 800 g vepřové plece
● 2 cibule
● 2 lžíce sádla
● 2 stroužky česneku
● sůl
● pepř
● 1 červená paprika
● 1 lžička drceného kmínu
● 2 lžíce sladké mleté papriky
● 500 g kysaného zelí
● 2 bobkové listy
● 1 l vývaru
● 200 ml smetany
● zakysaná smetana k podávání
Postup:
V hrnci rozehřejte sádlo a opečte na něm nadrobno nakrájenou cibuli. Po chvíli přidejte kmín, na kostičky nakrájené maso a opečte ho. Přidejte nahrubo nasekaný česnek, osolte, vmíchejte papriku, krátce opečte, poprašte moukou a vše zarestujte.
Tento základ zalijte polovinou vývaru, přidejte bobkové listy a na mírném ohni duste maso pod pokličkou do poloměkka asi 30 min. Pak přidejte vymačkané a pokrájené zelí, na kousky nakrájenou papriku, zbylý vývar a trochu nálevu ze zelí.
Za občasného míchání duste pod pokličkou dalších 30 min, dokud maso není měkké. Nakonec vmíchejte smetanu a na mírném ohni provařte 5 min, aby se chutě propojily. Guláš stáhněte z ohně, osolte a opepřete podle chuti.
Příprava: 90 min
Cena za 1 porci: 80 Kč
Super recept! Zkoušeli jsme ho minulý týden a bylo to fantastický. S tím knedlíkem je to prostě dokonalý.
Taky to dělávám doma podobně. Místo sladké papriky občas dávám pálivou, dodá tomu trochu šmrnc!
Segedínský guláš je moje oblíbené jídlo a tento recept vypadá opravdu lahodně. Určitě ho vyzkouším co nejdřív!
Vypadá fakt dobře, taky bych si to zkusila udělat. Miluju klasický recepty jako tenhle, chutná to pak jak od babičky!