Suroviny:
250 g měkkého tvarohu
150 ml 30% smetany ke šlehání
6 lžic medu
50 g másla
6 plátků želatiny
Na obalení:
200 g čokolády
Postup:
Plátky želatiny namočte do vlažné vody a nechte je nabobtnat. Mezitím zahřejte asi polovinu smetany, a když se z ní začne lehce kouřit, odstavte ji z plotny a rozpusťte v ní med a máslo.
Z želatiny vymačkejte vodu a přidejte ji do kastrůlku se smetanou. Dobře rozmíchejte. Do větší mísy nalijte zbytek smetany, přidejte tvaroh a želatinový základ. Metličkou směs rovnoměrně zamíchejte.
Menší pekáček s rovným dnem nebo zapékací misku vyložte pečicím papírem, nalijte do ní tvarohovou směs a nechte v lednici asi 2 hodiny ztuhnout.
Poté ve vodní lázni rozehřejte čokoládu. Ztuhlý tvarohový plát rozdělte na tyčinky široké asi 2 cm a dlouhé asi 6 cm.
Každou obalujte v rozpuštěné čokoládě a nechte zaschnout na pečicím papíru. V lednici tyčinky vydrží tři dny. Můžete je zobat ke kávě nebo je věnovat přátelům jako dárek.
Wow, to je super recept! Snadno se dělá a vypadá to strašně chutně. Konečně mám něco dobrýho ke kafíčku.
Recept na tyčinky mě zaujal, určitě to vyzkouším na tento víkend. Kombinace tvarohu a čokolády je perfektní. Ideální dárek pro přátele!
Tyčinky vypadají skvěle na sladkou pauzičku. Snadný recept pro všechny! Ráda zkouším nové věci, hned je dneska připravím.