Suroviny:
200 g těstovin
2 zralá avokáda
150 g cherry rajčat
hrst špenátu a hrst bazalky
Na zálivku:
1 lžička limetové šťávy
1 lžička balsamika
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce parmazánu
sůl
pepř
Postup:
Na tento recept se nejlépe hodí fusilli nebo penne. Uvařte je podle návodu na obalu a nechte je při pokojové teplotě vychladnout.
V malé mističce promíchejte limetovou šťávu s panenským olivovým olejem, balsamikovým octem, najemno nastrouhaným parmazánem, solí a pepřem. Vidličkou vše důkladně prošlehejte.
Těstoviny nasypejte do velké mísy a nalijte k nim připravenou zálivku. Dobře promíchejte, aby se obalily ze všech stran. Avokádo nakrájejte na menší kousky, cherry rajčátka rozkrojte na dvě poloviny a vše lehce přimíchejte k těstovinám.
Na závěr přidejte ještě čerstvou bazalku a špenát. Salát rozdělte do talířů a každou porci ozdobte něčím křupavým, například praženými oříšky nebo slunečnicovými semínky.
Cestování a lehká jídla jdou ruku v ruce. Tohle bych si rozhodně vzala s sebou na piknik! Díky za inspiraci.
Ha, takový salátčko by mohlo být správně lehký a svěží. Rajčátka a špenát, super volba!
Těstovinový salát s avokádem zní jako skvělý letní oběd! Miluju kombinaci avokáda a limetky, určitě to vyzkouším.