Pro ty, kteří chtějí o Vánocích zkusit něco nového, je ideální volbou krůtí řízek v parmazánové strouhance. Kombinace jemného krůtího masa a výrazného sýra vytváří dokonalou harmonii chutí.
Ingredience:
4 krůtí řízky
2 vejce
strouhanka
parmazán (50 g)
sůl
pepř
olej na smažení
Postup:
Krůtí řízky lehce naklepejte a osolte, opepřete. Strouhanku smíchejte s nastrouhaným parmazánem. Řízky obalte v mouce, vejci a nakonec v parmazánové strouhance. Smažte v rozpáleném oleji dozlatova, asi 4–5 minut na každé straně.
Oleje musí být dostatek, nejméně tři centimetry. Hotové řízky nechte okapat na papírové utěrce. Pro větší křehkost je pak ještě můžete dát do trouby puštěné na minimum. Vložte je ale předtím do mísy a přikryjte utěrkou.
Doba přípravy: 30 min
Cena: 240 Kč
No heleďte, krůtí řízek v parmazánu, to bych fakt nečekala. Už se těším, až to zkusím. 🙂 Vypadá to jako fajn proměna klasiky!
Článek o krůtím řízku v parmazánové strouhance mi přišel jako skvělá inspirace pro sváteční večeři. Těším se, až to vyfotím a pochlubím se rodině.
Jsem nadšená z možnosti zkusit na Vánoce něco nového a elegantního jako je řízek s parmazánovou strouhankou. Vypadá to na skvělou kombinaci chutí!
Mňam, ten krůtí řízek s parmazánem zní fakt skvěle! Myslím, že to vyzkouším i když nejsem moc zkušená v kuchani, snad se povede.