Suroviny:
15 jalapeños papriček
150 g krémového sýra
100 g strouhaného cheddaru
100 g hladké mouky
150 g strouhanky
sůl
pepř
2 vejce
slunečnicový olej na smažení
Postup:
Jalapeños omyjte a lžičkou nebo nožíkem z nich vyjměte semínka, právě ta dodávají papričkám pálivost, takže pokud preferujete mírnější chuť, odstraňte je důkladně. V míse smíchejte smetanový sýr se strouhaným cheddarem, solí a čerstvě mletým pepřem.
Každou papričku naplňte sýrovou směsí. Naplněné jalapeños vložte asi na hodinu do lednice, aby náplň ztuhla. Připravte si tři misky na obalování. Do první nasypejte hladkou mouku, do druhé rozšlehejte vejce se špetkou soli a do třetí dejte strouhanku.
Každou papričku obalte v mouce, poté ji ponořte do rozšlehaného vejce a nakonec ji obalte ve strouhance. Ve větším hrnci nebo hlubší pánvi rozehřejte olej a papričky v něm smažte ze všech stran dozlatova, trvá to asi 4 minuty.
Po vyjmutí z pánve je odložte na papírové utěrky, abyste se zbavila přebytečného tuku. Podávejte s jogurtovým dipem.
Tip!
Do směsi můžete přidat hrst nasekaného koriandru.
To vypadá jako skvělý recept na party. Možná bych přidala trošku víc sýru, protože ho miluju!
Mám ráda pikantní jídla, ale jalapeños jsem nikdy neplnila. Děkuju za recept, určitě to zkusím udělat o víkendu!