Domácí tažený štrúdl plný jablek a skořice je symbolem jednoduché, ale výjimečné vánoční sladkosti.
Ingredience na 2 porce:
● 300 g hladké mouky
● 1 vejce
● 100 ml vody
● 50 g rozpuštěného másla
● 1 lžíce octa
● 5 jablek
● 100 g cukru
● skořice
● strouhanka
● rozinky
● mleté ořechy
Postup:
Z mouky, vody, vejce, octa a másla vypracujeme hladké těsto. Těsto necháme odpočinout asi 30 min. Mezitím si připravíme náplň – oloupaná a nastrouhaná jablka smícháme s cukrem, skořicí, rozinkami a mletými ořechy.
Těsto vyválíme na tenký plát, posypeme strouhankou a na ni rovnoměrně rozprostřeme náplň. Těsto opatrně srolujeme a přeneseme na plech. Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 40 min.
Příprava: 2 hod
Cena: 80 Kč