Sladká tečka za sváteční rodinnou večeří krásně vypadá a naprosto skvěle i chutná.
Ingredience:
● 200 g hladké mouky
● 200 g cukru
● 4 vejce
● 100 g másla
● 1 prášek do pečiva
● 200 ml mléka
● 1 lžička vanilkového extraktu
● 200 g mascarpone
● 400 ml smetany ke šlehání
● 100 g moučkového cukru
● ovoce na ozdobu (maliny, borůvky)
● čokoládové hoblinky
Postup:
Začněte korpusem: vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny, přidejte rozpuštěné máslo, mléko, vanilkový extrakt a nakonec mouku s práškem do pečiva. Směs vlijte do vymazané dortové formy a pečte 30 min při 180 °C. Korpus nechte vychladnout.
Mezitím připravte krém – vyšlehejte smetanu, přidejte mascarpone a moučkový cukr. Korpus rozkrojte na poloviny, potřete spodní část krémem a přiklopte. Povrch a boky dortu potřete zbylým krémem. Ozdobte ovocem a čokoládovými hoblinkami.
Příprava: 2 hod
Cena: 200 Kč
Wow, tenhle dort vypadá fantasticky a zdá se, že není složitý na přípravu. Určitě ho zkusím vyfotit na sváteční stůl!
Tenhle bílý dort zní jako ideální sladká tečka na závěr vánoční večeře. S tím mascarpone a ovocem na ozdobu to musí být skutečně lahodné!