Treska má jemné maso, lahodnou chuť a jen málo tuku. V kombinaci se zeleninou poskytne skvělý chuťový zážitek.
Potřebujete:
✿ 600 g filé z tresky
✿ citronovou šťávu
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci provensálského koření ✿ 1 cibuli
✿ 2 rajčata ✿ 4 stroužky česneku ✿ 40 ml oleje
✿ 1 malý rajský protlak ✿ 150 ml bílého vína
✿ 1 citron
✿ snítku petrželky
1. Filé nakrájejte na jednotlivé porce, pokapejte citronovou šťávou, osolte, opepřete a okořeňte provensálským kořením. Zeleninu očistěte, cibuli a rajčata nakrájejte na kostičky, česnek prolisujte.
2. Na pánvi na oleji opečte filé z obou stran dorůžova. Vyjměte je z pánve a udržujte v teple. Na vzniklém výpeku osmahněte nakrájenou zeleninu, opepřete a přidejte česnek a rajský protlak. Zamíchejte podlijte vínem a poduste doměkka.
3. Na talíře rozdělte zeleninovou směs, na ni rozložte kousky ryby a ozdobte plátky citronu a petrželkou. Můžete svátečně dozdobit dle libosti třeba větvičkami jehličnanů, brusinkami apod.
Tohle musím někdy uvařit! Miluju ryby a treska mi moc chutná, jen musím poprosit kolegyni o víc podrobný postup.
Super recept! Akorát bych přidala trošku víc pepře, mám ráda pikantní jídla.
Treska s bílým vínem a zeleninou zní jako gurmánský zážitek. Už se těším, až to vyzkouším!
Tento recept je lákavý nejen chuťově, ale i vizuálně. Líbí se mi, jak zelenina doplňuje tresku na talíři.
Treska v zeleninovém lůžku zní skvěle! Určitě zkusím připravit doma. Tresku mám moc ráda, hlavně pro její jemné maso.