I kapra, můžete zkusit připravit neobyčejně, třeba ve zdravější podobě. Zelenina dodá masu šmrnc a mandlový kabátek mu vyloženě sluší.
Potřebujete:
✿ 1 kapra
✿ 1 lžíci másla
✿ 1 cibuli
✿ 3 stroužky česneku
✿ 1 bílou papriku
✿ 1 rajče
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžičku kmínu
✿ 1 lžíci oleje
✿ 1 citron
✿ 50 g lupínků mandlí
✿ čerstvou petrželku
1. Zeleninu očistěte, cibuli a rajče nakrájejte na kolečka, česnek na plátky, papriku na proužky. Vykuchaného kapra zbavte šupin, opláchněte a osušte papírovou utěrkou, osolte a opepřete. Břišní dutinu vytřete máslem a naplňte nakrájenou zeleninou.
2. Alobal potřete olejem, doprostřed položte naplněnou rybu, posypejte kmínem a okraje alobalu spojte, aby nemohla vytékat šťáva. Vložte ho do pekáče a pečte při 180 ºC 35–45 minut, na posledních cca 5 minut alobal rozevřete.
3. Kapra vyndejte z trouby a nechte asi 5 minut odpočinout a zatím opražte plátky mandlí. Kapra přendejte na mísu, polijte ho šťávou z alobalu a posypejte mandlemi. Obložte půlkolečky citronu a ozdobte lístky petrželky.
Tento recept vypadá báječně! Mandlový kabátek a přidání zeleniny je skvělý nápad, určitě to vyzkouším při dalším rodinném setkání.
Tohle vypadá fakt dobře! Už dlouho sem se chystala udělat něco s kaprem, tak tohle bude skvělá inspirace! Kapr s mandlovou krustou musí být bomba.