Oblíbené cukroví, do kterého můžete použít víc druhů krémů i polev.
Ingredience:
● 250 g hladké mouky
● 200 g másla
● 100 g moučkového cukru
● 100 g mletých ořechů (vlašské/lískové)
● 2 žloutky
● 1 lžička kakaa
● 1 lžička skořice
Krém:
● 150 g másla
● 100 g moučkového cukru
● 50 g čokolády na vaření
● 1 lžíce rumu
Poleva:
● 100 g hořké čokolády
● 30 g másla
Postup:
Mouku prosejeme s cukrem, přidáme ořechy, kakao, skořici, žloutky a máslo. Zpracujeme těsto, vyválíme plát a vykrajujeme kolečka. Pečeme na 180 °C asi 10 min.
Na krém utřeme máslo s cukrem, přidáme rozpuštěnou čokoládu a rum. Kolečka spojujeme krémem. Čokoládu rozpustíme s máslem a dortíčky namáčíme do polevy. Necháme ztuhnout.
Příprava: 2 hod
Cena: 200 Kč
Zní to jako perfektní dezert na náročný den v práci! Kombinace čokolády a skořice je prostě skvělá. Asi je brzy vyzkouším na mojí příští vernisáži.
Už jsem slyšela o išelských dortíčkách! Ta kombinace čokolády a ořechů zní moc dobřě, určitě ich zkusím.
Tyhle dortíčky miluju! Ideální sladkost k odpolední kávě po běhání. Ořechy a skořice dávají neuvěřitelnou chuť!
Išelské dortíčky zní fantasticky! Použití různých druhů krémů a polev dává prostor pro experimentování. Už se těším, až je vyzkouším.