Suroviny:
1 plechovka slazeného kondenzovaného mléka
3 lžíce kvalitního kakaa
1 lžíce másla
čokoládové posypky
Postup:
Do menšího hrnce nalijte kondenzované mléko a přidejte k němu kakaový prášek a máslo. Na středním ohni zahřívejte a míchejte, dokud se všechny ingredience dobře nespojí a nevznikne hladká, jednotná hmota.
Kvalita kakaa má velký vliv na chuť výsledného produktu, proto se vyplatí sáhnout po kvalitnějším. Po několika minutách začne směs houstnout a bude se odlepovat od stěn hrnce.
Od této chvíle ji ještě několik minut zahřívejte, výsledkem by měla být hustá, pružná hmota. Vypněte sporák a přesuňte ji na talíř. Nechte ji zcela vychladnout, aby se s ní dalo lépe pracovat.
Můžete ji nechat vychladnout při pokojové teplotě nebo vložit na chvíli do lednice. Jakmile je směs studená, namažte si ruce trochou másla, aby se na ně hmota nelepila. Rukama tvarujte malé kuličky o velikosti vlašského ořechu.
Každou kuličku obalte v čokoládových posypkách. Hotové kuličky můžete před servírováním vložit do malých papírových košíčků.
Tip!
Kuličky můžete obalit také v nadrobno nasekaných ořeších.
To je opravdu kreativní způsob, jak využít kondenzované mléko. Jsem zvědavá, jak bude konečný výsledek chutnat, ale vypadá to slibně!
Děcka ve škole by tohle ocenily jako odměnu za dobrou práci. Rychlý a snadný recept, ideální pro každého začínajícího kuchařku nebo kuchaře.
Nepečený recepty mám moc ráda, šetří čas u sporáku. Určitě vyzkouším, kuličky vypadají senzačně!
Tohle zní lahodně a jednoduše, hned to zkusim! Mohla bych to fotit jako inspiraci k mojí další tvorbě.