Vsaďte na vitaminovou bombu!
Ingredience:
3 červené řepy
1 cibule
2 stroužky česneku
1 litr vody
2 lžíce olivového oleje
100 g slaniny (nakrájené na kostičky)
4 krajíce staršího chleba
1 lžička kmínu
1 lžíce balzamikového octa
sůl a pepř
Postup:
Řepu oloupejte a nakrájejte na malé kostičky nebo plátky.
V hrnci rozehřejte olivový olej a osmahněte na něm do změknutí nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte nakrájený česnek a krátce orestujte. Poté přidejte nakrájenou řepu, zalijte vodou a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte asi 30–40 minut.
Mezitím si na pánvi opečte slaninu do křupava. Poté ji vyjměte a nechte okapat na papírové utěrce. V téže pánvi osmahněte chleba nakrájený na malé kostky. Můžete přidat trochu olivového oleje nebo másla pro lepší chuť.
Jakmile je řepa měkká, polévku rozmixujte dohladka.
Polévku ochutnejte a podle potřeby dosolte, opepřete a přidejte kmín nebo balzamikový ocet pro jemnou kyselost a zvýraznění chutí.
Wow, podzimní polévka z červené řepy zní nádherně zdravě a ještě s tou slaninkou to bude lahoda. Musím ji zkusit!
To zní fakt skvěle, miluju červenou řepu! Už se těším, až tuhle polévku vyzkouším doma. 🙂