Brambory jsou univerzální surovina, ze které připravíte snad tisíc receptů. Zkuste ty naše…
Ingredience:
500 g brambor
200 g čerstvého nebo mraženého hrášku
2 lžíce olivového oleje
2 lžíce nasekané čerstvé máty
šťáva z 1 citronu
sůl a pepř podle chuti
Postup:
Brambory omyjte a nakrájejte na menší kousky.Vařte je v osolené vodě 15 min, dokud nejsou měkké. Posledních 5 min vařte s bramborami i hrášek. Sceďte
a přendejte do mísy.
Přidejte olivový olej, nasekanou mátu a citronovou šťávu. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Podávejte teplé nebo studené jako přílohu či lehký salát.
Náš tip:
Pečená varianta je s přidanou mrkví a petrželovým kořenem. Vše nakrájejte na menší kousky, smíchejte s trochou oleje, posolte a pečte na pekáči v troubě asi 20 minut.
Doba přípravy: 35 min
Cena: 60 Kč
Tohle vypadá fakt dobře! Už teď plánuju, že to otestuju s kapelou při naší další zkoušce. Díky za tip na mátu!