Suroviny:
Na náplň:
250 g rýže
500 ml vody
400 ml kokosového mléka
100 g třtinového cukru
špetka soli
1 mango
2 lžíce sezamových semínek
Postup:
Neopláchnutou rýži nasypejte do hrnce a zalijte ji vodou. Nechte ji přes noc v lednici a druhý den ji nasypejte do cedníku, který jste vyložila čistou utěrkou.
Cedník položte na hrnec s vodou a rýži vařte při nízké teplotě až do změknutí. Dejte si pozor, aby dno cedníku nebylo ponořené ve vodě, rýže by se měla připravovat jenom v páře.
Zatímco se rýže vaří, nalijte kokosové mléko do rendlíku, přidejte k němu cukr a špetku soli a přiveďte k varu. Za stálého míchání povařte asi 5 minut. Poté ho odstavte z plotny a nechte vychladit, stejně jako rýži.
Rýže by měla být pokojové teploty nebo lehce vlažná, proto ji nedávejte chladit do lednice. Následně obě suroviny dobře promíchejte a rozdělte je do mističek.
Ozdobte je na kostičky nakrájeným oloupaným mangem. Sezamová semínka nasucho opražte v rozpálené pánvi a rýži jimi posypejte.
Tip!
Pokud seženete kokosovou smetanu, výsledek bude ještě lepší.
No to zní fakt zajímavě! Kokos a mango, to jsou moje oblíbene chutě! Musím to zkusit.