I z vepřového díky pivu vykouzlíte chutný a voňavý gulášek.
Potřebujete:
✿ 400 g vepřové plece
✿ 3 cibule
✿ 3 stroužky česneku
✿ 2 dl piva
✿ 1 l vývaru
✿ sůl, pepř
✿ 2 lžičky kmínu
✿ 80 g staršího chleba
✿ 2 lžíce hladké mouky
✿ sádlo
1. Dvě cibule nakrájejte najemno, jednu na kolečka. Maso na kostky, chléb nastrouhejte. V hrnci rozehřejte sádlo, vsypejte nakrájenou cibuli a smažte ji téměř dohněda.
Pak přidejte maso, důkladně orestujee, osolte, opepřete, okmínujte a ještě chvilku restujte.
2. Maso zalijte horkým vývarem, vsypejte chléb a duste doměkka. Mezitím oloupejte česnek a nožem jej rozdrťte. Hotové maso vyjměte a do šťávy přidejte hladkou mouku rozmíchanou v trošce vody, pivo, rozmačkaný česnek a 20 minut povařte.
3. Pak omáčku přeceďte, dochuťte solí a vraťte do ní maso. Krátce prohřejte a podávejte s houskovým knedlíkem nebo chlebem.
Pivo do gulaše? To sem este nezkusila, ale mohlo by to bút super. Dík za inspiraci!
Tenhle recept vypadá fakt skvěle! Určitě vyzkouším, pivo dává guláši úplně jinou dimenzi chutí.