Toto balkánské jídlo má více receptů, zkuste tento rychlý.
Potřebujete:
✿ 5 brambor
✿ 2 lilky
✿ 500 g mletého masa
✿ 1 cibuli
✿ 5 stroužků česneku
✿ 400g plechovku krájených rajčat
✿ 2 lžíce rajčatového protlaku
✿ 2 vejce
✿ 70 g tvrdého sýru
✿ 1 lžíci koření čubrica
✿ sůl, pepř
✿ 1 lžíci hladké mouky
✿ 200 ml mléka
✿ 200 ml smetany
✿ olivový olej
1. Sýr nastrouhejte. Na trošce oleje orestujte nakrájenou cibuli, přidejte maso, čubricu, pepř, část prolisovaného česneku, rajčatový protlak. Zalijte 100 ml vody a za občasného míchání duste 20 minut. Pak vmíchejte rajčata.
2. Do olejem vymazaného pekáčku dejte na kolečka nakrájené brambory a lilek, osolte a přidejte polovinu masa. Na to opět brambory a lilek, sůl a zbylé maso. Navrch brambory s lilkem. Posolte.
3. Smíchejte mléko, smetanu, vejce a mouku, zalijte tím musaku a pečte na 180 ˚C 30 min. Posypejte sýrem a dejte dopéct.
Musaka je skvělá volba! Tento recept se mi líbí svou jednoduchostí. Perfektní jídlo na zakončení pracovního dne.
Mňam, fotografickej výlet a k tomu taková rychlá musaka! Určitě ji brzy vyzkouším doma. Díky za tip!