Je to skvělý způsob, jak využít sezonní ovoce a připravit si chutný a jednoduchý moučník.
Ingredience:
500 g hladké mouky
250 ml mléka
100 g cukru
50 g másla
2 žloutky
20 g droždí
špetka soli
1 kg švestek
100 g cukru
skořice
moučkový cukr
Postup:
Připravte kvásek z trochy vlažného mléka, lžíce cukru a droždí. Nechte vzejít. V míse smíchejte mouku, cukr, sůl, žloutky, rozpuštěné máslo a zbytek mléka. Přidejte kvásek a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout cca 1 hodinu. Těsto rozválejte a přeneste na vymazaný plech.
Švestky rozpulte a vypeckujte, poté je rovnoměrně rozložte na těsto. Posypte cukrem a skořicí podle chuti. Nechte koláč kynout dalších 30 minut. Pečte v předehřáté troubě na 180 °C cca 30–35 minut dozlatova. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem.
Doba přípravy: 120 min
Cena: 135 Kč
Švestkový koláč na plech je dokonalý způsob, jak využít švestky z naší zahrádky. Miluji, jak jednoduché jsou tyto recepty a jakou skvělou chuť mohou nabídnout!