Báječný a jednoduchý štrúdl plněný jablky, hruškami, rozinkami namočenými v rumu z pivního těsta vás svou úžasnou chutí určitě překvapí.
Potřebujete:
✿ 500 g hladké mouky
✿ 180 g másla
✿ 250 ml světlého piva
✿ 1 vejce
✿ 2–3 jablka
✿ 2–3 hrušky
✿ hrst rozinek
✿ rum
✿ 1/2 lžičky mleté skořice
✿ 1 lžíci medu
✿ máslo na potření
✿ moučkový cukr
1. Rozinky den předem namočte do rumu. Jablka a hrušky oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na kostičky nebo nahrubo nastrouhejte a vymačkejte přebytečnou šťávu. Promíchejte ovoce s okapanými rozinkami, medem a skořicí.
2. Z prosáté mouky, nastrouhaného másla a piva vypracujte hladké nelepivé těsto. Rozdělte ho na dva díly a každý vyválejte na pomoučeném vále na tenký obdélník. Na každý rozložte vrstvu ovoce a těsto pevně zaviňte.
3. Záviny dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete rozšlehaným vejcem. Pečte v troubě při 180 °C dorůžova.
Ihned po upečení potřete štrúdly rozehřátým máslem s trochou rumu z rozinek. Před podáváním posypejte moučkovým cukrem.
Jéé, to vypadá super. Hrušky a jablka spolu jsou sázka na jistotu. Jdu to hned vyzkoušet.
Tento štrúdl zní jako skvělá kombinace chutí! Určitě to vyzkouším a podělím se s kolegy na kávovém dýchánku.