Suroviny:
Na korpus:
200 g máslových sušenek
100 g másla
50 g ořechů
špetka skořice
Na krém:
250 g dýně
500 g mascarpone
4 vejce
50 ml javorového sirupu
2 lžíce třtinového cukru
dýňová semínka na ozdobu
Postup:
Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a vařte ji asi 15 minut doměkka. Poté slijte přebytečnou vodu a nechte dýni vychladnout. Mezitím si připravte korpus.
Máslové sušenky společně s rozpuštěným máslem, ořechy a skořicí vložte do mixéru a mixujte, dokud nevznikne jemná drobenka. Tu nasypejte do dortové formy vyložené pečicím papírem a rovnoměrně ji vtlačte prsty na dno.
Takto připravený korpus dejte asi na hodinu vychladit do lednice. Dýni rozmixujte na pyré a smíchejte s krémovým sýrem, vejci, javorovým sirupem a cukrem. Výsledkem by měl být hladký krém bez hrudek.
Troubu předehřejte na 160 °C a na dno vložte pekáček s vodou. Připravený krém rozetřete stěrkou na studený korpus a na povrchu ho uhlaďte. Dort vložte do trouby a pečte ho asi hodinu. Před nakrojením ho nechte zcela vychladnout.
Tip!
Zkuste cheesecake před podáváním polít tekutým karamelem.
Dýňový cheesecake zní jako skvělý podzimní dezert! Miluju kombinaci mascarpone a dýně, určitě vyzkouším tento recept co nejdřív.