Králičí roláda s bylinkovou nádivkou je delikátní pokrm, který nadchne svou lehkostí a svěžími chutěmi. Jako příloha stačí čerstvé pečivo.
Ingredience:
● 1 celý králík
● 100 g strouhanky
● 2 stroužky česneku
● 1 cibule
● 2 lžíce nasekaného tymiánu
● 2 lžíce nasekané petrželky
● 2 lžíce olivového oleje
● sůl
● pepř
Postup:
Králíka vykostěte a maso naklepejte na plát. Smíchejte strouhanku, nasekaný česnek, cibuli, tymián a petrželku. Směs osolte a opepřete, následně ji rozprostřete na maso.
Maso pevně zaviňte a upevněte nití. Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C přibližně 1,5 hodiny, nezapomeňte občas podlít výpekem.
Příprava: 120 min
Cena: 300 Kč
Králičí roláda s bylinkami zní velmi lákavě, připomíná mi jaro a vůni čerstvých bylinek. Určitě to vyzkouším při nejbližší příležitosti.
To zní fakt dobře, nikdy jsem si nemyslela, že z králíka může být něco tak elegantního. Díky za tip!
Moc se mi líbí, jak kombinujete ty bylinky! Přemýšlela jsem, co připravím k nedělnímu obědu a tohle je skvělý tip. Určitě to brzy vyzkouším!