Jehněčí roláda s bylinkovou nádivkou je vyložená lahůdka pro nevšední chvíle, která v sobě kombinuje jemnou chuť jehněčího masa s vůní čerstvých bylinek.
Ingredience:
● 1 kg jehněčího masa (plát)
● 50 g strouhanky
● 2 stroužky česneku
● 1 cibule
● 2 lžíce nasekaného rozmarýnu
● 2 lžíce nasekané máty
● 2 lžíce olivového oleje
● sůl
● pepř
Postup:
Jehněčí maso naklepejte na plát. Smíchejte strouhanku, nasekaný česnek, cibuli, rozmarýn a mátu. Směs osolte a opepřete, pak ji rozprostřete na maso. Maso pevně zaviňte a následně upevněte nití.
Pečte je v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny, občas podlijte výpekem. Jako příloha se k jehněčí roládě hodí brambory, ale také rýže ozdobená petrželkou.
Příprava: 120 min
Cena: 350 Kč
To je parada! Zkusim to pristi vikend. Miluju tyhle neobvykly recepty.
Jehněčí roláda je skvělý nápad na pořádnou večeři! Čerstvé bylinky tomu dodají úžasnou vůni a chuť.